Igre sa Xbox One konzole se sada mogu strimovati na PC

Jedna od novih funkcija koje je Microsoft dodao na Xbox One je mogućnost strimovanja igara na računar, što tehnički omogućava korisnicima računara da igraju igre sa Xbox One konzole

Jedna od novih funkcija koje je Microsoft dodao na Xbox One konzolu je mogućnost strimovanja igara na računar, što tehnički omogućava korisnicima računara da igraju igre sa Xbox One konzole. Problem je što je ova funkcija u trenutnom stanju gotovo beskorisna. Još otkako je Microsoft najavio da će omogućiti PC korisnicima da igraju Xbox One igre uz pomoć tehnologije za strimovanje, svi su bili uzbuđeni tom mogućnošću. Smatralo se da se konačno ruši barijera između računara i konzola, označavajući novi korak u evoluciji ovih platformi.
Ta funkcija je stigla, ali je prilično beskorisna. Kako sada stvari stoje, sve što je potrebno da uradite je da povežete vašu Xbox aplikaciju u Windowsu 10 sa Xbox One, bilo koristeći isti LAN ili IP, i spremni ste za strimovanje. Lako je za postavljanje i sve traje nekoliko sekundi. Međutim, koliko ima smisla u stirmovanju igara ukoliko nema podrške za miš i tastaturu, iako postoji nekoliko situacija u kojima bi funkcija mogla da se koristi. Na primer, možete da koristite konzolu i monitor pa televizor ostaje slobodan. Ovoj funkciji je potrebna podrška za miš i tastaturu kako bi zaista imala pun smisao.
Microsoft: Xbox One će novim funkcijama privući milione Xbox 360 fanova
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi