IDC: Microsoftovi Windows tableti bi ove godine mogli da potisnu Apple iPad

IDC ističe da godišnja prodaja iPad-a ima tendenciju pada u 2015. godini, dok će Windows tableti doživeti značajan rast tokom narednih devet meseci

Apple iPad trenutno gospodari na tržištu tableta, međutim, interesovanje za Windows tabletima raste ubrzanim tempom, pa se očekuje da bi Microsoftovi modeli mogli da izazovu Apple u ovom segmentu tržišta.
Ova predviđanja dolaze od strane čuvene analitičke kompanije IDC. IDC ističe i da godišnja prodaja iPad-a beleži tendenciju pada u 2015. godini, dok će Windows tableti doživeti značajan rast tokom narednih devet meseci. Krajnji rezultat bi mogao biti da Microsoft više neće kaskati za konkurencijom u tablet industriji, te da će konačno početi da se bori za vodeću poziciju sa iOS-om i Androidom.
Windows 10 je jedan od najvećih razloga ovakvih predviđanja, jer se očekuje da će novi operativni sistem privući veliki broj korisnika. Posebno zbog činjenice da će Microsoft nuditi slično iskustvo za sve platforme, kada se operativni sistem bude pojavio u drugoj polovini ove godine.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi