Huawei planira sopstvenog glasovnog asistenta za telefone

Sve ovo je posebno interesantno jer se u nekim prethodnim izveštajima moglo pročitati da će Huawei u svoje telefone ubaciti Amazonov Alexa sistem.

U svetu glasovnih asistenata Apple ima Siri, Google ima Google Assistant a Microsoft ima Cortanu. Postoje takođe i neki glasovni asistenti koji nisu integrisani u telefone kao što je SoundHound Hound i Amazon Alexa. Može se čuti i da Samsung sprema sopstvenog glasovnog asistenta koji nosi naziv Bixby. Kada sve to znamo, vesti da Huawei sprema svoju platformu glasovnog asistenta ne dolaze kao iznenađenje.
Bloomberg je objavio takav izveštaj i poručio da je detalje dobio od čoveka upoznatog sa detaljima u kompaniji Huawei. Prema tom izveštaju, Huawei ima tim sa više od 100 inženjera kod kojih je ova tehnologija trenutno u ranoj fazi razvoja. Sve ovo je posebno interesantno jer se u nekim prethodnim izveštajima moglo pročitati da će Huawei u svoje telefone ubaciti Amazonov Alexa sistem.
Ukoliko je najnoviji izveštaj tačan, onda bi možda Alexa mogao da bude samo privremena mera. Može se pročitati i da će Huawei-ev glasovni aistent biti više za kinesko tržište, ali ostaje da vidimo kako će se stvari razvijati.
Potvrđeno: Huawei Watch 2 stiže na MWC 2017
Izvor: Bloomberg
Sve informacije vezane za Huawei, možete pogledati na Huawei stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi