HTC testira Firefox OS na nekom od svojih telefona

Iako je Firefox OS trenutno daleko od najpopularnijih operativnih sistema, Mozilla se posvetila zadatku da tako ne bude i u budućnosti: HTC-ovi programeri već uveliko rade na portu Firefox OS-a za jedan od svojih uređaja

Iako je Firefox OS trenutno daleko od najpopularnijih operativnih sistema, Mozilla se posvetila zadatku da tako ne bude i u budućnosti: HTC-ovi programeri već uveliko rade na portu Firefox OS-a za jedan od svojih uređaja. Izvor @upleaks navodi da još nije poznato da li HTC ovaj OS koristi u svrhe testiranja ili je to možda korak ka budućoj proizvodnji telefona sa ovom platformom
Prošle godine je HTC započeo proizvodnju jeftinih telefona sa MediaTek čipsetom, u nadi da će proširiti raznovrsnost svojih proizvoda, tako da bi i uređaji sa Firefox OS-om mogli doći u obzir.
htc1_2.jpg
Trenutno samo par proizvođača proizvodi telefone sa Firefox OS-om, od koijih su poznatiji LG, ZTE, Huawei i Alcatel / TCL. Većina Firefox OS telefona su low-end jeftini uređaji, namenjeni korisnicima smartfona na tržištima u razvoju. Jedini aktuelni Firefox OS telefon koji je vredan pomena je LG telefon Fx0, koji je proizveden u Japanu, a više o njemu možete pogledati ovde.
Izvor: GSM Arena
Sve informacije vezane za HTC, možete pogledati na HTC stranici na Benchmark sajtu
 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi