HTC Double Exposure: Predstavljena HTC RE akciona kamera

Kompanija HTC je predstavlila izuzetno zanimljivu i pomalo ekscentričnu akcionu kameru, pod nazivom HTC RE. Cilj kompanije je da ovom kamerom, neobičnog oblika, potpuno osveži način na koji snimamo i fotografišemo

Kompanija HTC je predstavlila izuzetno zanimljivu i pomalo ekscentričnu akcionu kameru, pod nazivom HTC RE. Cilj kompanije je da ovom kamerom, neobičnog oblika, potpuno osveži način na koji snimamo i fotografišemo. Ono što prvo upada u oči kada je HTC RE u pitanju, jeste izgled. Kamera je dizajnirana da bi se držala, te u dlanu leži kao dobro dizajnirani instrument, kako tvrde u kompaniji HTC. Kamera nema “ON” taster, a umesto toga je ugrađen senzor za stisak, pa HTC RE ulazi u mod za kreiranje fotografija čim se uzme u ruke. Naravno, svakom uređaju je potreban taster, pa tako i HTC RE ima jedan – to je veliki, kružni taster kome se može pristupiti palcem. Brz pritisak na njega kreira fotografiju, dok duži pritisak počinje snimanje videa.
htcre2.jpg
Kada su dimenzije u pitanju, HTC RE ima svega 96,7 x 26,5 mm i težak je 65,5 grama. Vodootporan je sa IP57 sertifikacijom i pod vodom može da izdrži do 30 minuta. Za fotografije i video je zadužen 16MP 1/2.3″ CMOS senzor, sa f/2.8 sočivom. Tu je mogućnost snimanja 1080p videa od 30 frejmova u sekundi. HTC je ubacio i jednostavne slow-motion i time-lapse opcije snimanja. HTC RE skladišti fotografije i video fajlove na microSD karticu (uz uređaj je uključena i kartica od 8GB), što znači da je moguće imati do 128GB skladišnog prostora. Uređaj napaja 820mAh baterija koja se može puniti, a navodi se da je dovoljna za kreiranje do 1200 16MP fotografija, odnosno sat i 40 minuta 1080p videa. Zvuk obezbeđuje HD mikrofon, a tu je i mali zvučnik. Od konekcionih opcija, HTC RE ima Bluetooth 4.0, Wi-Fi, microUSB port i 1/4-inčni tripod za fotografe.
htcre3.jpg
Kada su aplikacije u pitanju, RE je kompatibilan sa Android 4.3 ili novijim operativnim sistemima, odnosno iOS 7 ili novijim verzijama. Isto važi i za RE aplikaciju, koju je HTC dizajnirao za sinhronizaciju fotografija, videa, time-lapse snimanja sa kamere na smartfon ili tablet, preko Wi-Fi. Aplikacija radi i uz HTC Zoe. RE kameru je moguće kontrolisati i putem tableta i smartfona, korišćenjem daljinske kontrole i viewfindera. Tu su i streamovanje na YouTube u realnom vremenu, partnerstvo sa društvenim mrežama Instagram i Tencent. HTC RE kamera će na tržište Amerike stići krajem oktobra, dok na ostala tržišta stiže kasnije. Cena nije poznata u ovom trenutku.Izvor: Phone ArenaSve informacije u vezi sa kompanijom HTC, možete pogledati na HTC stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi