HP: Windows Phone je mnogo bezbedniji od Androida

Iako Microsoft poručuje da radi sa partnerima na prihvatanju Windows 10 Mobile platforme, malo njih je zaista prihvata.

Android je izbor operativnog sistema za mnoge proizvođače telefona ovih dana, pa je Google-ova platforma uspela da dođe do 90 posto udela na tržištu. Iako Microsoft poručuje da radi sa partnerima na prihvatanju Windows 10 Mobile platforme, malo njih je zaista prihvata. HP na primer, je odlučio da instalira Windows 10 Mobile na super flagship Elite X3 telefonu, iako bi Android možda pružio mnogo više mogućnosti.
Međutim, u saopštenju koje je poslao za onMSFT, HP objašnjava da je izabrao Windows 10 Mobile u odnosu na Android uglavnom iz bezbednosnih razloga jer je kompanija želela da se Elite x3 posebno odlikuje u tom pogledu. Slajdšou koji je HP dostavio navedenom izvoru pokazuje da je Windows 10 Mobile mnogo bezbedniji od Androida. Kompanija HP takođe navodi fragmentaciju Androida jedan od razloga da izabere Microsoft-ov mobilni operativni sistem.
HP poručuje da postoji najmanje 75.000 bezbednosnih pretnji na Androidu, a u grafikonu se pokazalo da 36 posto uređaja još uvek pokreće sada već zastareli Kitkat.
Direktor Microsofta: ne odustajemo od Windows telefona
Izvor: Onmsft
Sve informacije vezane za HP, možete pogledati na HP stranici na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi