HP se deli na dve kompanije

Kompanija HP se deli na dve kompanije, gde će jedna biti fokusirana na računare, a druga isključivo na korporativni hardver i servise

HP-ovo odeljenje fokusirano na kućne uređaje, i poslovno odeljenje, nisu baš uvek u skladu jedno sa drugim, a očigledno se i kompanija slaže sa tim. The Wall Street Journal tvrdi da se ovaj tehnološki gigant sada deli na dve kompanije, gde će jedna biti fokusirana na računare, a druga isključivo na korporativni hardver i servise. Ukoliko je ovaj izveštaj tačan, podela bi mogla biti objavljena već danas. Tačan razlog nije spomenut, ali se govori da će PC grupu voditi jedan od trenutnih rukovodilaca Dion Vajzler, dok će poslovnu grupu voditi sadašnja direktorka Meg Vitman.
Recode takođe donosi isti izveštaj, a imaju i objašnjenje za sve. Navodno, HP nije imao sreće u ranijim pregovorima da proda svoje PC odeljenje kompanijama Dell ili Lenovo, a slične probleme imali su i sa svojim Enterprise Services odeljenjem. HP je nedavno takođe istraživao i mogućnost spajanja sa data storage kompanijom EMC, što bi stvorilo giganta teškog 130 milijardi dolara. Neka vrsta odbacivanja manje uspešnog poslovanja (u ovom slučaju PC), bi povećalo šanse za spajanjem sa EMC-om, ili ugovaranju sličnih poslova.
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi