Hjugo Bara: Google, Xiaomi pa Facebook

Nakon što je bio zaposlen u Google-u pa potom u kineskom gigantu Xiaomi-u, Bara se vraća u Silicijumsku dolinu. Ovog puta u Facebook gde će biti šef odeljenja virtuelne realnosti

Jedan od Google-ovih nekadašnjih šefova Androida, Hjugo Bara, konačno je otkrio koji će sledeći posao raditi. Možemo već sada reći da je ovo jedna od najplodonosnijih karijera u IT svetu, jer čovek odlazi u već trećeg IT giganta. Nakon što je bio zaposlen u Google-u pa potom u kineskom gigantu Xiaomi-u, Bara se vraća u Silicijumsku dolinu. Ovog puta u Facebook gde će biti šef odeljenja virtuelne realnosti.
Imajući u vidu da je Facebook kupio Oculus, u odeljenju u kome radi neće manjkati talenata. U nedavnom intervjuu, moglo se videti da on ima čvrste stavove u pogledu toga gde virtuelna realnost treba da ide. Dakle, umesto pokušaja da telefoni kompanije Xiaomi steknu što veći udeo, Hjugo Bara se opredelio za nešto mnogo izazovnije.
Direktor društvene mreže Facebook Mark Zakerberg je u svom upisu na blogu istakao uverenje da Hjugo deli njegove stavove da će virtuelna i izmenjena realnost biti sledeća velika računarska platforma. Podsetićemo se da je Mark Zakerberg nedavno poručio da će virtuelnoj realnosti ipak trebati još godina dok ne postane ono što se trenutno želi.
Hjugo Bara napušta Xiaomi i vraća se u Silicijumsku dolinu
Izvor: Phonearena
Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi