HBO upozorava pirate da se ne deli Igra prestola na torentima

Nakon curenja prve četiri epizode serije HBO je poslao upozorenje hiljadama korisnika torenata pokušavajući da ih odvrate od daljeg preuzimanja serije.

Nakon što je prošle nedelje objavljeno da su četiri epizode nove sezone serije Igra prestola procurele na torent sajtovima u noći premijere, one su kasnije preuzete više miliona puta. Ovo je svakako razumljivo jer je Igra prestola najpiratizovanija serija na svetu, a razumljivo je i to što HBO nije srećan zbog te činjenice. Oni su nakon toga poslali upozorenje hiljadama korisnika torenata pokušavajući da ih odvrate od daljeg preuzimanja serije.
Kada su procurele epizode, odmah je utvrđeno da one potiču iz DVD screener verzije koja je poslata novinarima da urade opise serije, a većina torenta su imali seriju u 480p rezoluciji. Većina piraterije se odvijala preko BitTorrenta, a u toku prošle nedelje korisnicima ovog servisa čije IP adrese su korišćene za deljenje fajlova HBO je poslao upozorenje. Ono je poslato i internet provajderima kojima je potom naloženo da pošalju upozorenje korisnicima čije IP adrese odgovaraju. Ipak, HBO ne zna identitet korisnika, pa ovde nema pokretanja postupka protiv njih već samo upozorenja da to ne čine.
Izvor: Slashgear

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi