Google uklanja Hangouts SMS funkciju

Google je odlučio da uvede neke izmene u Hangouts, koje bi aplikaciju trebalo da načine jednostavnijom. Očekuje se da će jedna od ovih promena biti i uklanjanje Hangouts SMS funkcije.

S obzirom na to da je Google objavio Hangouts Meet i Hangouts Chat, koji su prvenstveno namenjeni enterprise korisnicima, mnogi korisnici su se zabrinuli da će se Google odlučiti da ugasi potrošačku verziju Hangouts servisa.Iako je Google istakao da se ovo neće desiti, kompanija je odlučila da ipak uvede neke izmene u Hangouts, koje bi aplikaciju trebalo da načine jednostavnijom. Očekuje se da će jedna od ovih promena biti i uklanjanje Hangouts SMS funkcije. Ovo je bazirano na osnovu emaila koji je Redditor dobio od kompanije Google, u kome se obaveštava da će SMS za Hangouts uskoro biti uklonjen.Google preporučuje biranje alternativnih rešenja, a izbor novih messaging aplikacija neće uticati na postojeće SMS poruke. Svim porukama će moći da se pristupa i u novoj aplikaciji. Već postoji nekoliko Google-kreiranih alternativa, kao što su Google Allo i Android Messages, pa će oni koji su se već navikli na Hangouts polako morati da se privikavaju na alternativne servise.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi