Google u Maps dodao opciju deljenja lokacije u realnom vremenu (video)

Google Maps korisnici će sada biti u mogućnosti da dele svoju lokaciju sa prijateljima, porodicom ili kolegama sa kojima planiraju da se sastanu

Google Maps dobija zanimljivu, novu funkciju za Android, iOS i web verziju servisa. Korisnici će sada biti u mogućnosti da dele svoju lokaciju sa prijateljima, porodicom ili kolegama sa kojima planiraju da se sastanu. Novina će omogućiti i deljenje progresa putovanja na svim platformama. Sve ovo stiže preko opcije deljenja lokacije u realnom vremenu.Google je objavio da je funkcija u procesu isporuke svim korisnicima, na svim platformama širom sveta, pa ukoliko je ne vidite istog trenutka sva je prilika da ćete je dobiti u narednim danima ili nedeljama.

Kada funkcija zaživi, korisnik će biti u prilici da otvori Google Maps i izabere da podeli svoju tačnu lokaciju sa jednom ili više osoba, a moguće je podesiti i koliko dugo će ovo deljenje informacija trajati. Ukoliko se odlučite za putovanje sa navigacijom, moguće je deljenje tog putovanja sa ljudima, tako da oni mogu da prate vaš progres tokom puta. U okviru aplikacije postoje i podsetnici i ikonice koje podsećaju na to šta se deli sa drugima, a deljenje je moguće prekinuti u bilo kom trenutku.
google2_8.jpgIzvor: Droid-Life

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi