Google Street View vozilo detektovalo stotine mesta gde curi gas

Google Street View tim je napravio saradnju sa Environmental Defense Fund (EDF) organizacijom, kako bi napravio mapu curenja gasa u gradovima.

Odavno je poznato da u starijim gradovima koji imaju gasovodnu mrežu dolazi do znatno većeg broja slučajeva curenja gasa u poređenju sa novijim gradovima. Baš zbog toga Google Street View tim je napravio saradnju sa Environmental Defense Fund (EDF) organizacijom, kako bi napravio mapu curenja gasa u gradovima. Curenje gasa je ne samo opasno za one u neposrednoj blizini, nego i veoma štetno za ekologiju, obzirom da metan značajno više prikuplja toplotu od ugljen-dioksid. Tri Google Street View vozila opremljena specijalnim senzorima za metan poslata su u Boston, Staten Ajland u Njujorku i Indijanapolis. Interaktivne mape možete videti na ovoj adresi, a ovo ispitivanje je pokazalo velike razlike između starih gradova, odnosno gasovodnih mreža, kao što je ona u Bostonu i novijih gradova i instalacija kao što je slučaj sa Indijanapolisom.
Izvor: Gizmodo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi