Google Now bolji od Siri u testu preciznosti

Kada su glasovni asistenti u pitanju, svaka kompanija tvrdi da je njen servis najbolji. Prema testovima analitičara kompanije Piper Jaffray, Google Now je uspeo da nadmaši Siri kada je preciznost u pitanju.

Kada su glasovni asistenti u pitanju, svaka kompanija tvrdi da je njen servis najbolji. Apple ima Siri, Google ima Google Now, Microsoft ima Cortanu (mada još uvek nije dostupna globalno). Prema testovima analitičara kkompanije Piper Jaffray, Google Now je uspeo da nadmaši Siri kada je preciznost u pitanju. Kako bi se ovaj test odradio, uzeto je 800 pitanja kojima su testirana ova dva glasovna asistenta. Potom je izmereno koliko su oba asistenta uspela da razumeju svako pitanje, a nakon toga je deo pitanja postavljen u zatvorenom, a deo na otvorenom prostoru. Na ovaj način je testirano kako se servisi snalaze u tihim, a kako u bučnim okruženjima.
Zanimljivo, tokom testiranja otkriveno je da se Siri oslanjala na Google kao izvor u svega tri odsto slučajeva (2012. to je bilo 27 odsto). U svakom slučaju, Siri je ostvarila preciznost od 84 odsto, dok je Google Now bio za dva odsto precizniji. Otkriveno je da, kada su u pitanju navigacija i lokalne i generalne informacije, Google Now je superioran. S druge strane, kada su komande u okviru operativnog sistema u pitanju, Siri je postizala nešto bolje rezultate. Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi