Google navodno zainteresovan za kupovinu dela kompanije LG

Veoma zanimljiva glasina počela je da kruži Internetom ovih dana: tehnološki gigant Google bi mogao biti zainteresovan za kupovinu dela kompanije LG.

Veoma zanimljiva glasina počela je da kruži Internetom ovih dana: tehnološki gigant Google bi mogao biti zainteresovan za kupovinu dela kompanije LG. Očigledno je da se LG u poslednje vreme muči da održi svoje poslovanje. LG je imao prilično razočaravajuću prodaju LG G4 telefona, kojim nije uspeo da poremeti stanje na aktuelnom tržištu. A sada, najnovije informacije koje dolaze iz Azije, govore o tome da Google želi udeo u kompaniji LG.Prema industrijskim izvorima, Google je zainteresovan da plati do 2,15 milijardi dolara za 35 odsto udela u kompaniji LG Electronics. Nekoliko dana nakon što se ova glasina pojavila, zvaničnik LG-a ju je odbacio, nazivajući je besmislenom. Ovo je prvenstveno zbog toga što najveći deo akcija u kompaniji LG drže individualni akcionari. S druge strane, Google i LG nisu stranci. Dve kompanije imaju dugu istoriju saradnje na Nexus uređajima, kako smartfonima tako i tabletima.
Zapravo, kasnije ove godine nas očekuje novi Nexus telefon, koji će kreirati LG. Pored ovoga, LG i Google su potpisali sporazum za OLED TV inicijativu, čime dve kompanije dodatno proširuju saradnju. Sve ovo zajedno deluje kao dovoljno dobar razlog zbog čega bi Google mogao biti zainteresovan za kupovinu dela kompanije LG. Takođe, ovo deluje logično i određenim zvaničnicima iz IT industrije. Nakon što smo videli kako Microsoft kupuje Nokia poslovanje, a Lenovo Motorolu, ne bi trebalo da bude šokantno ukoliko bi Google odlučio da kupi dobar deo kompanije LG, navode izvori.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi