Google Daydream View VR kaciga u prodaji od narednog meseca

Google je danas zvanično predstavio svoju prvu kacigu za Daydream VR platformu

Google je danas zvanično predstavio svoju prvu kacigu za Daydream VR platformu. Daydream View kaciga će se isporučivati od novembra, po ceni od 79 dolara. Daydream View je istovremeno i potrošački proizvod, ali i referentna platforma za dizajne budućih Daydream kaciga, koje Google želi da objavi naredne godine.Daydream View je izrađen od pene i lakog materijala, a povezanim plastičnim panelom u koji se ugrađuje Android telefon. Google ističe da je kaciga teška ispod 200 grama. Trenutno, Daydream radi samo sa novim Pixel i Pixel XL telefonima, ali bi View trebalo da prihvati bilo koji telefon koji podržava platformu.
daydreamview2.jpgCilj Daydream View kacige jeste da omogući korisnicima lak i brz pristup virtuelnoj realnosti, a kako bi se ovo postiglo tu je nekoliko novih funkcija. Kada se otključani telefon stavi na prednji panel, NFC čip će mu reći da pokrene Daydream, nakon čega korisnik može da zatvori panel i počne da koristi kacigu. Uz kacigu stiže i kontroler, sa home tasterom i jednim meni tasterom, a tu je i klikabilni trackpad, taster za zvuk sa strane, interni senzori za pokret… Kada se ne koristi, kontroler se može ubaciti u slot u okviru kacige.
daydreamview3.jpgGoogle je objavio i igru koja se može koristiti uz Google Daydream View VR kacigu, a ovo uključuje Fantastic Beasts and Where to Find Them, potom Google servise Street View i YouTube 360 video, kao i Hulu, HBO i Netflix aplikacije za VR.Izvor: The Verge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi