Google Chrome dodaje jasnija upozorenja za sajtove koji su nesigurni

Google pojačava upozorenja na HTTP sajtovima, a dodatno će implementirati i novu "not secure" oznaku u URL baru za sajtove koji skupljaju lozinke i brojeve kreditnih kartica.

Google pojačava upozorenja na HTTP sajtovima, a dodatno će implementirati i novu “not secure” oznaku u URL baru za sajtove koji skupljaju lozinke i brojeve kreditnih kartica. Ova oznaka je trenutno uključena u Chrome 56 beta verziji, a browser upozorenje prikazuje na bilo kom sajtu koji ne koristi HTTPS enkripciju.Upozoravanje na sigurnost sajtova trebalo bi da ohrabri webmastere da prihvate HTTPS. Sam Google ističe da je uočeno povećanje korišćenja HTTPS-a u poslednje vreme.Pomenuto Chrome ažuriranje takođe ima i podršku za CSS “position:sticky” komandu, koja omogućava određenim delovima stranica da uvek ostanu u vrhu displeja. Beta korisnici mogu pristupiti Chrome 56 verziji na Windowsu, Macu i Androidu, a za sve će ova verzija browsera biti dostupna tokom januara 2017. godine.Izvor: NextPowerUp

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi