Google Cardboard: VR kaciga za mase

Google je površno predstavio Cardboard VR na svojoj konferenciji, podelio nekoliko stotina modela programerima, a potom je počela pomama za ovom VR kacigom.

Google je odlučio da svet podseti da je upravo on, na neki način, lansirao prvi VR uređaj na svetu. Objavljen prvi put tokom Google I/O 2014 konferencije, Google Cardboard predstavlja savijeno parče kartona sa dva staklena sočiva i matalnim tasterom. Uređaj je praktično lansiran tajno. Sada je Google odlučio da Cardboard VR uređaj pretvori u biznis. Kompanija je lansirala stranicu za uređaj, kao i dodeljenu sekciju na Google Play prodavnici.Google je površno predstavio Cardboard VR na svojoj konferenciji, podelio nekoliko stotina modela programerima, a potom je počela pomama. Eksterni proizvođači su počeli da keriraju kitove i na hiljade jedinica uređaja je prodato. Prema podacima Google-a, preko pola miliona jedinica je prodato do sada. Google Cardboard vlasnici se sada ohrabruju da posete Google Apps ili Google Play i potraže zanimljive aplikacije za svoj uređaj, dok se programeri podstiču da kreiraju još više aplikacija za Cardboard VR.Izvor: SlashGearSve najzanimljivije vesti u vezi sa kompanijom Google, možete pogledati na Google hub-u, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi