Google: Bloatware najmanji na Androidu

Google je takođe uključio GIF u kome jasno navodi da ukoliko je Android povredio pravila u pogledu konkurencije, onda iOS i Windows Phone čine to isto

Google ima sopstvene antimonopolske probleme u Evropi, gde Evropska komisija razmatra način na koji kompanija gura Android proizvođačima uređaja, ali je softverski gigant pokušao da odbrani svoj biznis dugačkim upisom na blogu. I gif-ovima i poređenjima sa drugim platformama.
Jedna od najinteresantnijih izjava koju je Google izneo je da Android ne krši antimonopolske zakone na bilo koji način, jer operativni sistem “nije povredio konkurenciju već je proširio”. Google je takođe uključio GIF u kome jasno navodi da ukoliko je Android povredio pravila u pogledu konkurencije, onda iOS i Windows Phone čine to isto jer oni zapravo dolaze sa više unapred instaliranih aplikacija nego njihov operativni sistem.
Google navodi da svaki novi iPhone dolazi sa 39 unapred instaliranih aplikacija, od čega svih 39 pripada Apple-u. U isto vreme, Lumia 550 koji pokreće Windows Phone platformu, dolazi sa 47 unapred instaliranih aplikacija u Evropi, od kojih je 39 razvio Microsoft. Sa druge strane, Samsung Galaxy S7 ima samo 11 Google aplikacija, iako telefon dolazi sa 38 unapred instaliranih aplikacija.
“Mnoge unapred instalirane aplikacije nisu uspešne, a mnoge postanu veoma uspešne iako ih korisnici preuzimaju, kao što su Spotify ili Snapchat. Naš pristup paketu aplikacija nudi slobodu korisnicima da izaberu koje aplikacije žele na svom telefonu” poručuju iz Google-a.
Microsoft zakrpio Windows 10 sigurnosni propust koji je Google nedavno otkrio
Izvor: BlogGoogle

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi