Google: antivirus aplikacije nisu efikasne

I dalje najveći broj korisnika misli da su antivirus rešenja obavezna za sve, ali Google-ov bezbednosni inženjer Daren Bilbi svakako nije jedan od njih

I dalje najveći broj korisnika misli da su antivirus rešenja obavezna za sve, ali Google-ov bezbednosni inženjer Daren Bilbi svakako nije jedan od njih. Govoreći na Kiwicon hacking konferenciji, Bilbi koji je menadžer Platform Integrity tima, rekao je jasno i glasno: antivirus aplikacije su jednostavno neefikasne i bezbednosni svet bi trebalo da usredsredi svoje napore na nešto što zaista radi.
“Molim vas, bez magije više” poručio je on za The Register i dodao da moraju da prestanu ulaganja u stvari koje ne rade. “Antivirus rešenja nisu ništa više nego neefikasna magija koju admini instaliraju prosto zato što moraju, a ne zato što su efikasni. Antivirus radi neke korisne stvari, ali to je više kao kanarinac u rudniku uglja” rekao je Daren.
Google-ov inženjer je pozvao bezbednosne eksperte da se koncentrišu na stvari koje su mnogo važnije kao što je sistem detekcije upada koji može da napravi razliku i zaštiti korisnika čak i ako pristupi zlonamernim sajtovima ili otvori kompromitovane dokumente. Bilbi je objasnio da većina kompanija krivi korisnike jer su kliknuli na linkove i fajlove koji su zaraženi, ali u stvarnosti bezbednost sistema nije dovoljno dobra da ih na pravi način zaštiti. 
Google PhotoScan aplikacija pomaže u skeniranju i skladištenju starih fotografija
Izvor: TheRegister

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi