General Motors dodaje Apple Car Play i(li) Android Auto na sve modele za narednu godinu

Apple i Google se bore za mesto na kontrolnoj tabli, ali je objava u automobilima i godinu dana nakon predstavljanja dva sistema - CarPlay i Android Auto, prilično spora

Apple i Google se bore za mesto na kontrolnoj tabli, ali je objava u automobilima i godinu dana nakon predstavljanja dva sistema – CarPlay i Android Auto, prilično spora. Međutim, General Motors će ponuditi obe opcije na svim Chevrolet 2016 modelima, uključujući i Chevy Cruz, poručila je GM CEO Mari Bara (na fotografiji) na Re/Code godišnjoj konferenciji.
CarPlay i Android Auto će povezivati telefone vozača sa interfejsom kontrolne table, a to bi trebalo da pomogne da se smanji stepen ometanja vozača i poveća sigurnost. Bara je priznala da GM nije jedini proizvođač koji je u partnerstvu sa Apple-om oko Car Play sistema, ali je poručila da će oni brzo implementirati ova rešenja. I neka druga GM vozila će dobiti integraciju CarPlay i Android Auto sistema, ali nije otkriven vremenski rok.
Google I/O: predstavljen Android Auto kao konkurencija Apple CarPlay platformi
Izvor: Mashable

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi