Fujifilm prestaje sa proizvodnjom film multipaketa za kamere

Loša vest za sve njih koji se najviše oslanjaju na Fujifilm filmove je da je japanska kompanija najavila da prestaje sa proizvodnjom film multipaketa

Ovih dana većina kamera je postala digitalna, pa zaista nema više mnogo potrebe za filmovima. Ipak, baš kao i vinil, postoje broni fotografi koji veruju da je film i dalje najbolji način za proces pranja i razvijanja fotografije i da se on može smatrati umetničkim. Loša vest za sve njih koji se najviše oslanjaju na Fujifilm filmove je da je japanska kompanija najavila da prestaje sa proizvodnjom film multipaketa.
Treba ipak naglasiti da Fujifilm neće u potpunosti prestati da proizvodi film pakete, već da se ovo odnosi samo na multipakete. To znači da ukoliko želite da kupite film od Fujifilma, možete da kupite samo u pojedinačnom pakovanju. Kako navodi Japan Camera Hunter, ovo bi moglo da ima znatno veće implikacije nego što i mislimo jer se očekuje i povećanje cena. To će neminovno filmove mnogima staviti van domašaja i učiniti ih nepopularnim.
Olympus na tržište donosi svoju akcionu kameru – Stylus TG-Tracker
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi