Idi na uporedi stranicu
U fokusu:

Fixstars predstavio prvi svetski 13TB SSD

Hardver 15.01.2016 20:26 2

Kompanija Fixstars je predstavila prvi svetski 13TB SSD, namenjem enterprise tržištu. SSD-1300M dolazi sa više od dva puta većim kapacitetom nego prethodni najveći SSD na tržištu. Ovakav ekskluzivitet je svakako uticao na cenu, pa Fixstars SSD-1300M dolazi po ceni od oko 13.000 dolara.

Ovaj SATA 2.5" disk koristi SATA 3.0 interfejs i nudi sekvencijalne brzine čitanja podataka do 580 MB/s i sekvencijalne brzine upisa do 520 MB/s. Uređaj ima Toshiba NAND flash i Fixstarsov kontroler koji pomaže u donošenju visokih brzina transfera tokom vremena, obezbeđujući konstantne brzine čitanja/upisa bez opadanja frejmova. Pored SSD-1300M modela, Fixstars je predstavio i SSD-1000M, kapaciteta 10TB. SSD-ovi su dostupni direktno preko Fixstarsa, a kompanija nema planove da ih prodaje preko onlajn maloprodaje.

Izvor: VR-zone

Vesti

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

Testovi

TOP KOMENTARI

Vesti

Interesantne teme na Benchmark Forumu

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Benchmark u saradnji sa kompanijom Gigatron maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.