Fingerprint skeneri od sada u displeju telefona

Meizu MX5 je kandidat da bude prvi telefon sa ovakvom funkcijom, gde bi fingerprint skener bio umesto na home tasteru, ugrađen unutar panela displeja.

Korejska biometrička kompanija CrucialTek nedavno je dobila odobrenje za patent za njenu tehnologiju ugradbenog fingerprint senzora koji se tako mogu ugraditi u sam panel displeja. Na taj način se ne bi više gubio prostor za fingerprint skener ili touch-bazirani fingerprint čitač na home tasteru. Bilo je već glasina da će se slična tehnologija naći na Samsungovoj Galaxy liniji uređaja, ali ona nikad nije materijalizovana u Galaxy S5 ili Note 4 telefonima, a jasno je da neće biti ni u predstojećem Galaxy S6 telefonu. Međutim, iz kompanije CrucialTek su nagovestili da će se tako nešto desiti u sledećem tromesečju kada će se pojaviti prvi telefoni sa ovakvom funkcijom. Meizu MX5 je kandidat da bude prvi telefon sa ovakvom funkcijom, gde bi fingerprint skener bio umesto na home tasteru, ugrađen unutar panela displeja.To bi utrlo put telefonima sa biometrijskim skeniranjem koji ne bi morali da imaju ogroman donji deo kako bi se prilagodili ovim senzorima. Osim toga, i Apple je patentirao sličnu tehnologiju, pa je definitivno jasno da će ovakve funkcije biti u narednim telefonima.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi