FBI napravio igru o nasilnom ekstremizmu

FBI je kreirao igru koja bi trebalo da osvesti tinejdžere i ukaže im na pogrešnu logiku koja ih vodi do nasilnog esktremizma

FBI je kreirao igru koja bi trebalo da osvesti tinejdžere i ukaže im na pogrešnu logiku koja ih vodi do nasilnog esktremizma. Pomalo je čudno, ali u igri kontrolišete ovcu koja treba da izbegne blokove i pređe liniju finiša.
The Slippery Slope to Violent Extremism je bizarna igra koja igrača nagrađuje tako što mu daje primere iskrivljene logike sve do završnog nivoa. Ona predstavlja deo “Don’t Be A Puppet” sajta koji je pokrenuo FBI, koji pokušava da uči tinejdžere kako izbeći nasilni ekstremizam. The Slippery Slope igra se može naći u Blame sekciji sajta
Ima šest različitih nivoa, a čak i ako “izgubite sve živote u igri” i dalje ćete videti pet različitih primera iskrivljene logike. FBI je pokušao na sajtu da objasni smisao ove igre rekavši da oni ne žele da pobiju nasilna ekstremistička verovanja tačku po tačku, već da žele da naprave tinejdžere svesnim destruktivne realnosti različitih formi nasilnog ekstremizma.
Bez krekova u narednih godinu dana: 3DM PC grupa najavila pauzu
Izvor: Gamespot

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi