Facebook testira automatsku reprodukciju videa sa zvukom

Kompanija trenutno isprobava dva metoda privlačenja korisnika da gledaju video uz uključen zvuk, a test se sprovodi u Australiji.

Postoji vrlo malo stvari na internetu koje više nerviraju korisnike nego kada se zvuk pojavi tamo gde ga ne očekujemo. Međutim, Facebook je upravo počeo da testira jednu takvu funkciju, a to je automatska reprodukcija video fajlova na vašem newsfeed-u uz zvuk. Kompanija trenutno isprobava dva metoda privlačenja korisnika da gledaju video uz uključen zvuk, a test se sprovodi u Australiji.
Prvi način je već pomenuta automatska reprodukcija, a drugi način je “unmute” taster u donjem desnom uglu videa, baš kao što ima Vine aplikacija na desktopu. Druga opcija svakako zvuči daleko razumnije, jer je verovatno poslednje što želite da vam Facebook automatski pusti i video i zvuk uz njega.
Srećom, ova funkcija će se moći onemogućiti iz podešavanja. Jasno je da Facebook pravi novac iz oglašavanja, pa nije iznenađenje što žele da pomere limite onome što radi, ali se ipak svi nadaju da će ovo ostati samo test.
Facebook cilja tinejdžere novom aplikacijom Lifestage
Izvor: TheNextWeb
Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi