Facebook prestao da sakuplja podatke Whastapp korisnika u Evropi

Facebook je prestao da sakuplja WhatsApp korisničke podatke širom Evrope, navodi Financial Times jer su popustili pod pritiskom zaštitnika privatnosti širom starog kontinenta

Facebook je prestao da sakuplja WhatsApp korisničke podatke širom Evrope, navodi Financial Times, jer je kompanija popustila pod pritiskom zaštitnika privatnosti širom starog kontinenta. Pomak u politici znači da evropski korisnici aplikacije za razmenu poruka više nemaju informacija, uključujući tu i brojeve telefona, koji će biti prenošeni Facebook-u.
Ipak, iz društvene mreže poručuju da je ovo samo privremena suspenzija dok se rasprava o ovom pitanju ne okonča. Facebook je kupio Whatsapp 2014. godine za 19 milijardi dolara ali je tek u avgustu ove godine počeo da prikuplja podatke korisnika.
Irski poverenik za zaštitu podataka potvrdio je za Financial Times da je Facebook zaista suspendovao prikupljanje podataka u Evropi prošle nedelje. Podsetićemo se da su vlasti u Nemačkoj presudile da prikupljanje podataka predstavlja povredu nacionalnog zakona o zaštiti podataka, a pored toga su zahtevali da Facebook obriše i sve do sada prikupljene podatke.
Mark Zakerberg upozorava da Facebook postaje arbitar istine
Izvor: TheVerge
Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi