Facebook M je personalni asistent za Messenger

Ideja sa personalnim digitalnim asistentima polako počinje da biva sve popularnija. Sada je i Facebook odlučio da se umeša na ovo tržište, a kompanija je najavila novi servis pod nazivom "M"

Ideja sa personalnim digitalnim asistentima polako počinje da biva sve popularnija. Videli smo ovakva integrisana rešenja od Microsofta, Apple-a i Google-a, a postoje i neka third-party rešenja. Sada je i Facebook odlučio da se umeša na ovo tržište, a kompanija je najavila novi servis pod nazivom “M”.Ovaj M servis praktično ima funkciju personalnog asistenta, ali će uglavnom biti za Facebookovu Messenger aplikaciju. Ovo znači da M za sada nema planove da se takmiči sa Google Now, Cortana ili Siri servisima. Baš kao i drugi digitalni asistenti, Facebook M će biti u stanju da obavlja zadatke za korisnika i da pomaže u pretrazi. Prema navodima zvaničnika Facebooka, Davida Markusa: “Za razliku od ostalih  AI-baziranih servisa na tržištu, M može da ispunjava zadatke u korisnikovo ime. Može da kupuje robu, šalje poklone voljenima, rezerviše restorane, putovanja, sastanke i još mnogo toga”.Facebook M je trenutno u test fazi, što znači da još uvek nije spreman za lansiranje masama. Srećni korisnici mogu postati deo M test grupe.Izvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi