Ericsson na Svetskom prvenstvu u Brazilu

Tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, održanom u Brazilu, Ericsson je za potrebe mobilnog operatora Telefonica implementirao Key Event Experience rešenje.

Tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, održanog u Brazilu, Ericsson je za potrebe mobilnog operatora Telefonica implementirao Key Event Experience rešenje. Ovo rešenje koristi se na lokacijama i događajima koji dovode do drastičnog povećanja mobilnog saobraćaju. Key Event Experience značajno utiče na kvalitet mreže kao i na samo korisničko iskustvo. S porastom upotrebe pametnih mobilnih uređaja i povećanjem protoka u mobilnom broadbandu, prisutan je porast očekivanja korisnika u vezi sa kvalitetom mreže. Ova očekivanja i zahtevi su još više izraženi kada se veliki broj korisnika nalazi grupisan u određenoj sredini, u kojoj dele video zapise, fotografije i druge podatke.
Istraživanja koja je Ericsson sproveo tokom Svetskog prvenstva održanog u Južnoj Africi 2010. godine, pokazala su da je zabeležen porast od 40% u segmentu glasovnih servisa u poređenju sa periodom pre početkom šampionata, dok je upotreba data usluga bila 10 puta viša. Ove brojke su bile još više tokom Svetskog prvenstva u Brazilu, i situacija je zahtevala najviše performanse mreže ne samo na stadionima već i na lokacijama kao što su pres centri, aerodromi i studiji iz kojih su emitovane utakmice. Ericssonova rešenja, bila su primenjena u svim navedenim segmentima. Ericssonovo rešenje postavljeno je u gradovima Sao Paolo, Belo Horizonte, Brazilija, Kujaba, Manaus i Salvador.
Izvor: Ericsson

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi