Direktor Microsofta priznaje da su zakasnili u domenu telefona

Govoreći na WSJDLive 2016 globalnoj tehnološkoj konferenciji, direktor Microsofta je priznao da je njegova kompanija najverovatnije propustila da se na vreme uključi na mobilno tržište

Kada su u pitanju mobilni telefoni, treba reći da smo pre nekoliko godina imali mnogo više platformi koje su se nadmetale za udeo na tržištu. Mobilna scena je tada bila mnogo raznovrsnija pa smo imali iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry pa čak i u izvesnom smislu Symbian. Ukoliko pogledamo situaciju danas, mobilna scena je svedena na Android i iOS.
Govoreći na WSJDLive 2016, globalnoj tehnološkoj konferenciji koju je organizovao The Wall Street Journal, direktor Microsofta Satja Nadela je priznao da je njegova kompanija najverovatnije propustila da se na vreme uključi na mobilno tržište. “Jasno je da smo propustili mobilno tržište. U to nema sumnje” ističe Nadela. Međutim, iako to izgleda kao velika propuštena prilika, Nadela nije pokazao previše žaljenja već se fokusirao na napredovanje u drugim oblastima.
Jedna od ovih oblasti je izmenjena realnost u koju se Microsoft uključuje sa HoloLens uređajem, što je oblast na koju je bez sumnje u poslednje vreme veliki uticaj imao Pokemon Go hit koji je razvila kompanija Niantic. Ona je pokazala koliko veliki potencijal izmenjena realnost ima kada je u pitanju gejming scena. Iako smo čuli da će kompanija ukinuti Lumia liniju telefona, isto tako se može čuti i da se priprema Surface Phone, tako da Microsoft nije skroz odustao od mobilnog tržišta.
Microsoft: Windows Phone, Android i iOS su ranjivi na napade
Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi