Detalji o novoj Sony kameri vrhunskih performansi za smartfone

Kompanija tvrdi da je ovo prvi troslojni CMOS senzor u industriji sposoban za snimanje slow-motion snimaka u Full HD rezoluciji i sa 1000 frejmova po sekundi.

Sony je upravo otkrio novi senzor kamere za smartfone. Kompanija tvrdi da je ovo prvi troslojni CMOS senzor u industriji sposoban za snimanje slow-motion snimaka u Full HD rezoluciji i sa 1000 frejmova po sekundi. Kompanija tvrdi da je ovo osam puta brže od konkurencije. Sony-ev novi senzor kamere za telefone je takođe sposoban da snimi fotografije sa 19,3 megapiksela u 1/120 delu sekunde. Sony naglašava da je ovo četiri puta brže od konkurencije kao i da je to moguće zbog konstrukcije u sekciji kola koja konvertuje analogni video signal i digitalni signal. Takođe je na sve uticao i DRAM visokog kapaciteta.
Kompanija koristi mnogo tehničkih pojmova u svom saopštenju za štampu kako bi istakla koliko je njihov senzor za kamere ispred konkurencije, kao što je onaj koji se može pronaći kod smartfona kao što je Google Pixel koji je sposoban da snimi 1080p HD slow-motion video sa 120 frejmova u sekundi. Sony će debitovati sa ovim senzorom za kamere na predstojećim telefonima koje ćemo videti na MWC 2017 događaju.
Sony testira novu funkciju za štednju baterije

Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Sony, možete pogledati na Sony hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi