Da li znate u kojim se sve telefonima nalaze Samsungovi Exynos procesori?

Samsungov zvanični web sajt je izlistao čak 25 modela sa Exynos procesorima, a možemo videti da se među njima nalaze i modeli koji nisu Samsungovi

Iako su Samsungovi Exynos SoC čipovi veoma daleko od toga da budu široko u upotrebi kao Qualcomm-ovi Snapdragon modeli, oni se nalaze u više telefona nego što to verovatno mislite. Samsungov zvanični web sajt je izlistao čak 25 modela sa Exynos procesorima, ali treba reći da su neki samo varijante jednog uređaja.
Prvi Exynos SoC – Exynos 3 Single, je bio korišćen u nekim Samsung Galaxy S modelima iz 2010. godine, a svi Samsungovi flagship modeli koji su objavljeni nakon toga – Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy S4 i Galaxy S5, su imali najmanje jednu verziju koja koristi Exynos čipset. Najnoviji član Exynos familije je Exynos 7 Octa, što je zapravo drugo ime za Exynos 5433, čipset koji se može naći u Galaxy Note 4 phabletu koji nije namenjen američkom tržištu. Međutim, kao što možete videti u priloženoj listi, nisu samo Samsungovi telefoni sa Exynos čipsetom prisutni na tržištu danas.
Samsung Galaxy SSamsung Wave S8500 Samsung Wave II S8530Samsung Continuum I400Google Nexus SSamsung Galaxy S IISamsung Galaxy NoteSamsung Galaxy S IIISamsung Galaxy Note IISamsung Galaxy S4Samsung Galaxy S4 Zoom Samsung Galaxy Note 3Samsung Galaxy Note 3 NeoSamsung Galaxy S5Samsung Galaxy WinSamsung Galaxy LightSamsung Galaxy K ZoomSamsung Galaxy AlphaSamsung Galaxy Note 4Lenovo LePhone K860 Meizu MXMeizu M9Meizu MX2Meizu MX3
Izvor: PhoneArena
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi