Da li su developeri igre No Man's Sky prevarili gejmere?

Kako su nedelje prolazile, sve više se dolazilo do zaključka kako postoje velike razlike između koncept videa i onoga što je objavljeno u javnosti kao igra

Nakon što je igra No Man’s Sky objavljena u avgustu, žalbe nastale oko grešaka i propusta preplavile su mali studio Hello Games. Međutim, kako su nedelje prolazile, sve više se dolazilo do zaključka kako postoje velike razlike između koncept videa i onoga što je objavljeno u javnost kao igra.
Mnogi gejmeri i novinari poručuju da igri nedostaju mnoge funkcije koje su bile obećavane u početnom promotivnom materijalu. Vlasti koje kontrolišu standarde prilikom oglašavanja u Velikoj Britaniji (ASA), pokrenule su istragu oko tih razlika. Istraga se konkretno tiče materijala koji se pojavljivao na stranici No Man’s Sky’s Steam prodavnice. Međutim, odluka koju ovo telo donese biće primenljiva na sve reklame koje na sličan način ne održavaju konačnu igru, poručio je portparol za Reddit.
Po njihovom opisu, ASA poredi finalnu igru sa demoom koji je prikazan na E3 2016 sajmu, prvi takav koji se pojavio i upravo on se nalazi u centru Steam stranice ove igre. Među ostalim stvarima kao što su dizajn korisničkog interfejsa, tekuća voda i sistem ciljanja, postoji veliki broj stvari koje su promenjene tokom razvoja igre.
Ukoliko ASA proglasi da je igra lažno reklamirana, za sada je nejasno sa kakvim posledicama bi se suočio Hello Games. Stranica britanskih regulatora ukazuje na to da se u većini slučajeva jednostavno slažu sa uklanjanjem oglasa, a to bi u ovom slučaju bilo uklanjanje spornih videa. Steam stranica ukazuje na to da je do sada prodato 750.000 kopija igre po ceni od 60 dolara.
Quantum Break od danas na Steamu, objavljeni PC zahtevi za igru
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi