Da li je Microsoftov softver bezbedniji od ostatka industrije?

Microsoft je nedavno objavio "Security Intelligence Report volume 19" izveštaj kako bi obezbedio bolji pogled na najnovije bezbednosne trendove

Microsoft je nedavno objavio “Security Intelligence Report volume 19” izveštaj kako bi obezbedio bolji pogled na najnovije bezbednosne trendove koji se tiču njihovog softvera, kao i onog koji su razvile druge kompanije. Softverski gigant je otkrio da je broj ranjivosti otkrivenih na Microsoftovim proizvodima povećan sa 209 u drugoj polovini 2014. godine na 266 u prvoj polovini ove godine, što je rast od 27 posto.
Iako ovo izgleda kao veliko povećanje, kompanija pokazuje da je broj ranjivosti za ne-Microsoft proizvodima mnogo veći, iako je zabeležen značajan pad u odnosu na polovinu prethodne godine. Ipak, grafikon prikazuje ukupne cifre za sve ne-Microsoft proizvode. Microsoft je takođe pokazao da u ovom trenutku, veb pregledači, jezgro operativnog sistema i aplikacije operativnog sistema čine najmanji deo otkrivenih ranjivosti, dok su druge (third-party) aplikacije odgovorne za gotovo 55,6 posto izveštaja.
Microsoft je značajno poboljšao bezbednost Windowsa u poslednjih nekoliko godina, a kompanija garantuje da su uz Windows 10 podaci korisnika bezbedniji. Windows 10 i unapred instalirane aplikacije koriste novi sistem bezbednosti za blokiranje eksploatisanja i čine uljezima težim da pristupe korisničkim podacima.
Microsoft CEO o sakupljanju podataka Windowsa 10: potrošili smo milijarde da održimo vaše informacije bezbednim
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi