Da li BlackBerry postaje softverska kompanija?

Sa globalnim udelom na tržištu smartfona koji je uveliko ispod 5 posto, direktor kompanije BlackBerry Džon Čen bi mogao doneti tešu odluku koja se tiče buduće prodaje telefona.

Sa globalnim udelom na tržištu smartfona koji je uveliko ispod 5 posto, direktor kompanije BlackBerry Džon Čen bi mogao doneti tešu odluku koja se tiče buduće prodaje telefona. Zapanjujući izveštaj koji je objavila brokerska kompanija Morgan Stanley prošle nedelje pokazuje da je ova kompanija prodala svega 8000 jedinica BlackBerry Passport i BlackBerry Classic telefona u toku poslednjeg tromesečja. Imajući u vidu da ove telefone prodaju i veliki operateri kao što je AT&T, ovo su zaista neverovatno loši rezultati. Prošlog tromesečja BlackBerry je imao prihode od 793 miliona dolara što je pad od 33 posto.
Kako bi preokrenuli ovaj trend objavili su BlackBerry Protected, bezbedni IM klijent koji treba da eliminiše “čoveka usred napada” omogućavajući da enkripcioni ključevi budu uključeni kod oba telefona koji su trenutno u ćaskanju. Ono što je najbolje u celoj priči je da on radi sa BlackBerry, Apple, Android i Windows Phone uređajima. Čen je rekao da bi BlackBerry mogao da dostigne cifru od 500 miliona dolara prihoda od softvera i servisa u fiskalnoj 2016. godini, a to bi bio uspon od 100 posto u odnosu na prethodnu godinu.
Da li bi BlackBerry mogao da postane softverska kompanija? Ovo pitanje nema precizan odgovor, ali je očigledno da će fokus sve više, ako ne i u potpunosti, biti na bezbednim komunikacijama. Podsetićemo se, kompanija je nedavno objavila partnerstvo sa Samsung i IBM kompanijama kako bi opremila Samsung Galaxy Tab S 10.5 uređaj sa enkripcionim softverom Secusmart. Ako ste ljubitelj BlackBerry hardvera, loša vest je da sat otkucava, i da ćemo možda videti još jedan pokušaj ove kompanije da proizvede flagship telefon sa fizičkom QWERTY tastaturom.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi