Crucial donosi nvdimm memoriju

Crucial (Micron) je danas predstavio nvdimm memoriju za servere. U pitanju je veoma zanimljiva memorija, koja kombinuje dram i nand u jednom modulu

Crucial (Micron) je danas predstavio nvdimm memoriju za servere. U pitanju je veoma zanimljiva memorija, koja kombinuje dram i nand u jednom modulu. Na ovaj način, korisnici dobijaju performanse dram-a, ali tokom nestanka struje korisnički podaci ostaju netaknuti.Nvdimm je skraćenica za “nonvolatile DIMM memory” i smešta se u DDR4 memorijski slot za servere. Ovi 28-pinski DIMM-ovi nude brzinu od 2133MT/s i protok od 17 GB/s. Memorija obavlja operacije na standardnom JEDEC naponu od 1.2V. Ukoliko se desi nestanak struje ili neki drugi oblik prekida rada sistema, kontroler prenosi signal do modula, tako da se podaci sa dram-a upisuju na promenjivu memoriju. Nakon što se struja vrati, kontroler ponovo upisuje podatke na dram, a sistem nastavlja sa normalnim radom.Crucial će prodavati nvdimm kao odvojene module, kao i u 2.5-inčnoj formi. Kompanija nudi module samo u 8GB kapacitetima, a na putu su 16GB moduli.
Izvor: Guru3D

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi