Canon vidi potencijal u profesionalnim EOS M fotoaparatima

U ovom trenutku Sony je vodeći kada su u pitanju mirrorless uređaji, ali je Fujifilm takođe izrazio svoje mišljenje da bi mirrorless fotoaparati sledeće generacije mogli da pobede DSLR

Nedavno je Canon pokrenuo najnoviji mirrorless fotoaparat u formi EOS M6 modela. Do sada su Canon-ovi napori u oblasti mirrorless fotoaparata bili fokusirani uglavnom na potrošače, pa se postavljalo pitanje da li bi Canon jednog dana mogao pokrenuti mirrorless EOS M fotoaparat namenjen profesionalcima?
Govoreći u intervjuu za DPreview, rukovodilac kompanije Canon otkrio je da su profesionalne EOS M kamere moguće. “Očigledno je da mislim da je to moguće i da postoji potencijal na tom tržišnom segmentu, ali ne želim da odredim vemenski okvir kada će se to desiti” poručio je ovaj rukovodilac Canona. U osnovi, Canon bi trebalo da uđe na tržište profesionalnih EOS M fotoaparata, ali to ne bi trebalo očekivati uskoro.
U ovom trenutku Sony je vodeći kada su u pitanju mirrorless uređaji, ali je Fujifilm takođe izrazio svoje mišljenje da bi mirrorless fotoaparati sledeće generacije mogli da pobede DSLR modele pa je i Canon-ov ulazak na tržište logičan korak.
Canon predstavio EOS M6 fotoaparat
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi