BlackBerry spreman da odbaci smartfone

Da li je kompanija BlackBerry konačno spremna da prizna poraz, nakon što su stručnjaci čekali da to učine godinama? Po svemu sudeći, jeste

Da li je BlackBerry konačno spreman da prizna poraz, nakon što su stručnjaci čekali da to učine godinama? Po svemu sudeći jeste. Direktor kompanije Džon Čen priznao je da je BlackBerry spreman da odbaci smartfone ako se stvari ne promene na bolje, pozivajući se na slabe prihode kompanije. Međutim, postoje i druge opcije koje ne zahtevaju ukidanje hardverskog poslovanje u potpunosti, iako Čen priznaje da će se to desiti samo u najidealnijem slučaju.
Čen koji još uvek nije ni dve godine na čelu kanadskog giganta, već se suočio sa nedaćama kao što je ona da je udeo na tržištu smartfona opao na ispod jedan posto. Promenio je strategiju pa je fokus više na softveru, ali izgleda da ni to nije dovoljno i da će kompanija morati da napusti tržište smartfona.
BlackBerry će smanjiti broj telefona koji proizvodi na godišnjem nivou
Izvor: Slashgear

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi