Idi na uporedi stranicu
U fokusu:

BlackBerry se hvali činjenicom da je prvi koji objavljuje mesečna sigurnosna ažuriranja za Android

Mobile 13.03.2016 18:05 0

Prošle godine, nedugo nakon otkrivanja Stagefright ranjivosti, Google i brojni drugi Android proizvođači su obećali donošenje mesečnih sigurnosnih ažuriranja kako bi se izbegle nove pretnje tog tipa.

Nakon što je lansirao Priv, svoj prvi Android uređaj, i BlackBerry se pridružio ovom pokretu. Sada, četiri meseca nakon što što je Google počeo da objavljuje mesečne sigurnosne zakrpe, BlackBerry se hvali činjenicom da je prvi OEM koji primenjuje ova ažuriranja.

bb2_5.jpg


Kanadska kompanija je jedina koja ažuriranja donosi bez zadrške i odlaganja, primenjujući ih odmah nakon što ih Google omogući dostupnim. Ovo uključuje i martovsko ažuriranje, koje korisnici Priv telefona dobijaju od 7. marta.

Drugi proizvođači, koje BlackBerry ne imenuje, stalno kasne sa svojim mesečnim sigurnosnim zakrpama. Naravno, kako ima samo jedan telefon, BlackBerry-ju je lako da brzo implementira ažuriranje. Ono što je mana, jeste da BlackBerry Priv i dalje radi pod Android Lollipop verzijom softvera, mada je nadogradnja na Marshmallow najavljena za naredne mesece.

Izvor: PhoneArena

Vesti

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

Testovi

TOP KOMENTARI

Vesti

Interesantne teme na Benchmark Forumu

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Benchmark u saradnji sa kompanijom Gigatron maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.