BlackBerry bi naredne godine mogao prestati da proizvodi telefone ukoliko ne budu donosili profit

CEO kompanije BlackBerry je istakao da bi kompanija mogla odlučiti da prestane da proizvodi hardver i fokusira se samo na softver, ukoliko telefoni ne budu profitabilni u narednih godinu dana.

BlackBerry je nekada bio jedan od glavnih igrača na smartfon tržištu, ali u svetu gde trenutno dominiraju Android i iOS uređaji, BlackBerry telefoni sada imaju veoma malo tržišno učešće. Kompanija se nada da bi svoj položaj na tržištu mogla da poprvi uskoro, lansiranjem svog prvog Android telefona, uz istovremeno nastavljanje pružanja podrške za telefone koji koriste BlackBerry OS.Ali, šta ukoliko kompanija nastavi da bude na gubitku? Tokom Code/Mobile konferencije, CEO kompanije BlackBerry, Džon Čen je istakao da bi kompanija mogla odlučiti da prestane da proizvodi hardver i fokusira se samo na softver, ukoliko BlackBerry telefoni ne budu profitabilni u narednih godinu dana. Za ovo je kompaniji potrebno da prodaje pet miliona telefona godišnje. BlackBerry velike nade polaže u svoj dolazeći i prvi Android smartfon – BlackBerry Priv. Telefon odlikuje fizička tastatura u BlackBerry stilu, kao i kompanijine karakteristične sigurnosne funkcije. Takođe, kanadska kompanija u planu ima i dva telefona sa BlackBerry operativnim sistemom.Izvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi