Biznis vredan tri milijarde dolara se umalo nije ni pokrenuo

Nakon što je prodao svoju kompaniju Beats by Dre prošle godine za 3.2 milijarde dolara kompaniji Apple, hip-hop umetnik Dr. Dre je postao drugi najbogatiji čovek u hip-hopu

Nakon što je prodao svoju kompaniju Beats by Dre prošle godine za 3.2 milijarde dolara kompaniji Apple, hip-hop umetnik Dr. Dre je postao drugi najbogatiji čovek u hip-hopu, kako prenosi Forbes. Međutim, malo je falilo da njegov biznis nikada ne nastane. Inicijalno, njegovi advokati i zastupnici su mu predlagali da uđe u biznis sa patikama i vremenom razgrana biznis na razne vrste obuće. Ipak. Dr. Dre nije poslušao svoje advokate, već svog producenta. Džimi Lovin mu je jednog dana preporučio da uđu u biznis sa slušalicama i zvučnicima.
Dre inicijalno nije želeo da uđe u ovaj posao, pošto je smatrao da ljudima nije puno stalo do kvaliteta muzike i zvuka. Na tržištu su postojali brojni konkurenti koji su korisnicima nudili mnoštvo jeftinih slušalica, te stoga Dre nije verovao da će ljudi želeti da plate slušalice visokog kvaliteta. Zbog toga je inicijalno odbijao da uđe u taj posao.
Šta ga je nateralo da promeni mišljenje? U intervjuu za Wired, Dre kaže da se jednog dana vratio kući i zatekao svoju decu kako slušaju njegovu muziku preko nekih slušalica. Kada je čuo kako zvuče njegove pesme, iznervirao se jer je smatrao da one ne trebaju tako da zvuče, niti je on provodio svo vreme u studiju koje je provodio da bi njegove pesme zvučale tako. Tada je, gotovo iz inata, doneo odluku da uđe u posao sa slušalicama. Dobrim delom zahvaljujući tome, njegovo lično bogatstvo danas iznosi oko 700 miliona dolara.
Izvor: Business Insider

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi