BitTorrent se fokusira na online medije

BitTorrent, kompanija koja stoji iza popularnog uTorrent klijenta za deljenje fajlova, namerava da poveća svoj fokus na online medije

BitTorrent, kompanija koja stoji iza popularnog uTorrent klijenta za deljenje fajlova, namerava da poveća svoj fokus na online medije. Kompanija planira da otvori studio u Los Anđelesu i radi na nekoliko novih aplikacija. U međuvremenu je popularni konkurent Dropbox-u, Sync, rebrendiran i pretvoren u novu kompaniju.
Široj javnosti je BitTorrent Inc. najpoznatiji kao matična kompanija popularnih BitTorrent i uTorrent aplikacija. Ova dva klijenta za deljenje fajlova koja na mesečnoj bazi imaju preko 170 miliona aktivnih korisnika, su takođe i glavni izvori prihoda kompanije. Tokom godina je BitTorrent pokušao da pokrene mnoge druge aplikacije i servise kako bi proširio dotok novca ali ovi napori nisu bili baš najuspešniji. Jedan od najbolje primljenih proizvoda je Sync, konkurent Dropbox-u koji omogućava korisnicima bezbedno sinhronizovanje foldera na više uređaja korišćenjem BitTorrent protokola. Za samo nekoliko meseci nova alatka je dobila preko milion korisnika. Uprkos ovom uspehu, BitTorrent Inc. sada kaže zbogom Sync-u koji se odvaja u novu kompaniju. Nova kompanija će rebrendirati Sync u Connect, i nastaviće razvoj u krilima bivšeg direktora BitTorrent-a Erika Klinkera, izveštava Variety.
BitTorrent Inc. u međuvremenu povećava fokus na medije i to je nešto u čemu je Klinker oklevao. Dva nova direktora usmeravaju kompaniju u novom pravcu i otvaraju novu kancelariju u Los Anđelesu. Kao deo nove strategije, kompanija će se fokusirati na širok spektar legitimnih projekata u industriji zabave preko nekoliko aplikacija. Ovo uključuje i nedavno najavljeni BitTorrent Live servis, koji će biti pokrenut sa širokim spektrom programiranja a strimovanje uživo će biti jedan od glavnih fokusa.
Filmske kompanije rešene da unište velike piratske zajednice, na meti ruski Facebook
Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi