Bittorent ima ozbiljne planove sa televizijom

BitTorrent-ov peer to peer protokol je najpoznatiji po deljenju fajlova preko torenta i Sync sistema, ali sada kompanija veruje da može da se izbori i sa potpuno novom platformom: televizijom uživo

BitTorrent-ov peer to peer protokol je najpoznatiji po deljenju fajlova preko torenta i Sync sistema, ali sada kompanija veruje da može da se izbori i sa potpuno novom platformom: televizijom uživo. Da budemo jasni, kompanija neće početi uživo strimovanje na način na koji to čine Periscope ili Twitch, već su bacili oko na televiziju sa emitovanjem televizijskog programa uživo.
Nazvana BitTorrent Live, platforma će se fokusirati na oblasti web strimovanja kao što su sport, vesti i događaji, a to su sve oblasti za koje BitTorrent kaže da drže većinu gledanosti. Deo razloga zašto je video strimovanje velikih razmera problematično je jednostavno pitanje obima: što više gledaoca mreža ima, to je i veća i skuplja njihova mreža distribucije sadržaja.
I upravo tu sada nastupa P2P sistem, jer će svaki gledalac tada postati deo distribucione mreže, kako prijemom tako i deljenjem mreže u isto vreme-  baš kao i torrent. Platforma će uključivati 13 besplatnih kanala za početak.
Najstariji torent na svetu se trenutno i dalje deli
Izvor: TheNextWeb

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi