Besplatne aplikacije na App Store sada umesto “Free” imaju oznaku “Get”

Promena tastera “Free” u “Get” je jedan od poslednjih koraka kojim se ukazuje na to da pojedine besplatne aplikacije zapravo nisu besplatne

Nakon kritika koje su upućene najvećim prodavnicama mobilnih aplikacija na svetu, da mnoge besplatne aplikacije zapravo nisu besplatne zbog kupovina unutar istih, Apple je odlučio da “Free” taster kod besplatnih aplikacija zameni sa “Get.” Tokom jula ove godine Google je postigao dogovor sa Evropskom Komisijom na osnovu kojeg se aplikacije više neće nazivati besplatne u slučaju da u njima postoje dodatne kupovine. Ova odluka došla je nekoliko meseci nakon što su se predstavnici kompanija Apple i Google sastali sa članovima Evropske Komisije.
Evropska Komisija je želela da Apple uradi slično kao i Google, ali je Apple tada tvrdio da je ponudio dovoljno zaštita protiv neželjenih kupovina. U međuvremenu su se pojavila vremenska ograničenja nakon unošenja šifre za kupovinu unutar aplikacije, a Apple je i odmah prilikom preuzimanja softvera izlistao stvari koje se u njemu evenutalno mogu kupiti. Promena tastera “Free” u “Get” je jedan od poslednjih koraka kojim se ukazuje na to da pojedine besplatne aplikacije zapravo nisu besplatne, što je pogotovo korisno za roditelje čija se deca igraju na telefonima i tabletima.
Izvor: Phone Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi