Benchmark u Njujorku: Acer predstavio nove laptopove i tablete sa fokusom na eduaktivni sektor

Acer je tokom prezentacije u Njujorku predstavio pregršt novih i unapređenih laptopova, Chromebook modela i tablet uređaja, namenjenih prvenstveno edukativnom sektoru.

CEO kompanije Acer Džejson Čen je, tokom prezentacije održane u Njujorku, najavio za ovu godinu čak 40 novih proizvoda. Ovim će kompanija pokušati da još više učvrsti svoju poziciju na tržištu, koja je poslednjih godina malo poljuljana, pre svega zbog turbulentnog i nestabilnog PC tržišta.Prezentacija je započeta predstavljanjem nove serije Aspire laptop računara, R i Switch serije. Acer Aspire R11 je 11.6-inčni ultraprenosivi laptop, sa početnom cenom od 249 dolara. U pitanju je konvertibilni notebook, sa ekranom koji se može okrenuti na poleđinu laptopa, tako da se uređaj može koristiti kao tablet. Tu je i unapređenja Switch serija laptopova, sa modelima Switch 10 E SW3-013 i SW5-015. Kao i prošlogodišnji modeli, Switch kombinuje tablet sa odvojivom tastaturom, ali je kod novih modela magnetna šarka unapređena za korišćenje u boljim položajima. Oba modela pokreće Intel Atom četvorojezgarni procesor, imaju po 2GB RAM-a i IPS displeje koji su ojačani Gorilla Glass-om. Najavljeni su i novi Switch 11 i Switch 12 modeli, ali nisu objavljeni detalji o specifikacijama.
aspire2.jpgTu su i modeli iz budžetske E i ES serije laptopova, sa početnim cenama od 379 i 279 dolara, kao i jači Aspire V15 model sa cenom od 599 dolara. Ponudu notebookova zaokružuje Acerov novi Chromebook 15, model CB3-531. Acer je istakao da su Chromebookovi najbrže rastući segment u 2014, godini, posebno na polju edukacije, a očekuje se i dalji rast ove kategorije. CB3-531 ima 15.6-inčni displej, sa 1366 x 768p rezolucijom, 16GB eMMC skladište i Intel Celeron N2830 dvojezgarni procesor. Prodavaće se od jula, po ceni od 200 dolara.
acereseries.jpgacerESseries.jpg
Kada su tableti u pitanju, Acer u svojoj ponudi ima pregršt modela sa Androidom i Windows platformom. Međutim, koompanija je danas najavila ažuriranje samo za dva modela. Tako će 10-inčni Iconia Tab 10 imati Gorilla Glass 4 displej, sa 1920 x 1200p rezolucijom, Android 5.0 softver i cenu od 299 dolara. Tablet je namenjen edukacionom tržištu. Drugi model tableta jeste Iconia One 8 B1-820, koji dolazi sa cenom od 149 dolara u julu, a imaće 8-inčni IPS displej, Android 5.0 softver i nudiće precizno touchscreen iskustvo.
iconiatab.jpgIzvor: BenchmarkSve informacije u vezi sa kompanijom Acer, možete pogledati na Acer stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi