Baidu i dalje zainteresovan za kupovinu Nokia HERE Maps servisa

Robin Li, CEO kompanije Baidu, je i dalje zainteresovan za kupovinu Nokijine tehnologije, uz tvrdnju da će pomoći globalnom mapiranju koje Baidu sprovodi.

Nokia HERE tehnologija mapiranja privlači dosta pažnje u poslednje vreme, zahvaljujući velikom broju jakih kompanija koje su zainteresovane za kupovinu servisa. Postoje izveštaji da je kineska kompanija Baidu zainteresovana za kupovinu Nokia Here Maps servisa, mada poslednje informacije koje smo čuli ukazuju na to da je konzorcijum nemačkih proizvođača automobila najbliži kupovini servisa.Ovo ipak nije pokolebalo pomenuti Baidu. Robin Li, CEO kompanije Baidu, je i dalje zainteresovan za kupovinu Nokijine tehnologije, uz tvrdnju da će pomoći globalnom mapiranju koje Baidu sprovodi. Inače, dve kompanije imaju saradnju od ranije, gde je Nokia HERE tehnologija korištena za pokretanje Baidu mapa. Za sada, ništa nije zvanično, a Nokia izgleda i dalje čeka kako bi dobila najbolju moguću ponudu za svoj HERE Maps servis.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi