Audi, BMW i Daimler kupuju Nokijine Here mape

Wall Street Journal izveštava da su automobilski giganti Audi, BMW i Daimler postigli preliminarni dogovor da kupe HERE mape za 2,7 milijardi dolara.

I ono malo nade što je Uber imao da će kupiti Nokijine Here mape upravo je nestalo. Wall Street Journal izveštava da su automobilski giganti Audi, BMW i Daimler postigli preliminarni dogovor da kupe HERE mape za 2,7 milijardi dolara. Konačni sporazum bi mogao da bude postignut u narednih nekoliko nedelja. Prema istom izveštaju, nemački proizvođači automobila neće da kupe navigacionu tehnologiju samo za sebe.
Umesto toga, oni će dati šansu i drugim brendovima u svetu automobila da učestvuju u svemu . Iako je Here već prisutan u gotovo 80 posto industrije, ovakav potez bi mogao da dovede do toga da mape u kolima budu pravi oslonac, jer kompanije ne bi morale da plaćaju velike troškove licenciranja kao što je to slučaj sa kompanijama Google ili TomTom.
Nokia objavila Android Public Beta za HERE Maps
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi