Asus se bori da dostigne ciljanu isporuku telefona

Iako je Asus veoma uspešan na nekim tržištima kao što su grafičke kartice i matične ploče, kompanija se bori da ostvari revidirani cilj isporuke telefona

Iako je Asus veoma uspešan na nekim tržištima kao što su grafičke kartice i matične ploče, kompanija se bori da ostvari revidirani cilj isporuke telefona od 25 miliona u toku 2016. godine. Sve to zbog jake konkurencije u vidu lokalnih proizvođača iz Kine, navode industrijski izvori. Kompanija je već u februaru snizila svoju ciljanu isporuku sa 30 na 25 miliona telefona u februaru zbog kašnjenja objave novih modela.
Primarni cilj Asusa u oblasti telefonskog poslovanja sada je postizanje profita a ne zadovoljavanje ciljanje isporuke, rekao je direktor kompanije Džeri Šen na nedavno održanoj investitorskoj konferenciji. Sudeći po učinku u Kini i Indiji koji je slabiji od očekivanog, i isporukama od svega osam miliona telefona u prvoj polovini godine, Asus će biti u stanju da isporuči svega oko 20 miliona telefona u toku cele godine, navode dalje industrijski izvori.
Baš kao i Samsung i Apple, i Asus je imao nastavak pada isporuke u Kini, a sve zbog jake konkurencije u vidu kompanija Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi Technology i Lenovo. 
Test: ASUS ZenFone 2 Laser ZE551L
Izvor: Digitimes
Sve informacije vezane za Asus, možete pogledati na Asus stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi