ASUS najavljuje ROG Claymore i ROG Claymore Core tastature

ASUS Republic of Gamers (ROG) je najavio ROG Claymore i ROG Claymore Core mehaničke gejming tastature.

PR saopštenjeASUS Republic of Gamers (ROG) je danas najavio ROG Claymore i ROG Claymore Core mehaničke gejming tastature. Claymore je prva mehanička gejming tastatura na svetu sa RGB LED osvetljenjem i odvojivim numeričkim delom. Obe tastature poseduju Cherry MX RGB LED prekidače, ASUS Aura Sync RGB LED tehnologiju za sinhronizaciju svetlosnih efekata sa drugim proizvodima koji su kompatibilni sa Aura tehnologijom, kao i ekskluzivne tastere za kontrolu bzine obrtanja ventilatora kada je tastatura povezana na odgovarajuću ASUS matičnu ploču.Napravljeno za gejmereROG Claymore je prva mehanička tastatura na svetu koja, pored RGB LED pozadinskog osvetljenja, poseduje i numerički deo koji se može odvojiti. Zahvaljujući ovoj karakteristici, ROG Claymore se može koristiti kod kuće kao tastatura pune veličine ili, kada se odvoji numerički deo, kao 80% TKL (TenKeyLess) mehanička gejming tastatura na LAN žurkama. Odvojivi numerički deo se može montirati na levu ili desnu stranu tastature, što znači da će Claymore tastatura odgovarati svakom scenariju. Kada se montira na levu stranu tastature, numerički deo se može koristiti kao set makro-tastera za MMO igre, dok se montažom na desni deo tastature numerički koristi tradicionalno. ROG Claymore Core je kompaktna TKL mehanička gejming tastatura koja ne poseduje odvojivi numerički deo.
ROGClaymore_detachablenumpad.jpgObe tastature koriste nemačke Cherry MX prekidače (crvene, plave, braon i crne) koji imaju izdržljivost do 50 miliona pritisaka. „Anti-ghosting“ i „Full N-Key rollover (NKRO)“ tehnologije garantuju da će svaki pritisak na taster biti registrovan, bez obzira na to koliko tastera korisnik stisne istovremeno. Svaki taster poseduje nezavisno pozadinsko osvetljenje i u potpunosti je programabilan. Takođe, tu su mogućnost snimanja marko-komandi „u letu“ i devet unapred definisanih Aura svetlosnih efekata. ROG Claymore tastatura je, zahvaljujući inovativnom dizajnu, osvojila brojna priznanja, među kojima su i „2016 Red Dot“ i „Computex d&i“ nagrade. Kućište Claymore tastature je izrađeno od aluminijuma i dekorisano detaljima iz drevne Majanske kulture.Ekskluzivne ROG karakteristikeUparivanjem ROG Claymore ili ROG Claymore Core tastature sa ASUS matičnom pločom korisnici dobijaju mogućnost korišćenja posebnih brzih tastera koji se kontroliše rad rashladnog sistema računara i poboljšavaju gejming performanse. Ekskluzivna ASUS Aura Sync RGB LED tehnologija omogućava sinhronizaciju svetlosnih efekata između ROG Claymore tastatura i ASUS matičnih ploča i grafičkih karti. Korisnici lako mogu da kombinuju i kontrolišu LED svetla na svim proizvodima koji poseduju Aura tehnologiju, a sve to putem jednog softverskog alata, i tako postignu perfektnu sinhronizaciju i harmoniju aura osvetljenja. Pozadinsk osvetljnje ROG Claymore tastature se može podesiti i tako da reprezentuje temperaturu procesora računara, to jest da se boja osvetljenja automatski menja u zavisnosti od temperature procesora.
ROGClaymore2D_Aura.jpgObe tastature poseduju ugrađenu flash memoriju u koju se može snimiti do šest profila rada (pet korisnički definisanih i jedan podrazumevani). Uz pomoć intuitivnog ROG Armoury softverskog alata se može podešavati svaki taster ponaosob, uključujući osvetljenje i marko-komande.  Takođe, ROG Armoury može da beleži i statiskičke podatke, kao što je, na primer, ukupan broj pritisaka na tastere koji je korisnik napravio za vreme igranja igara.Izvor: Asus

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi