ARM i IBM predstavili prvi Internet of Things Starter Kit

Ovo je prvi Internet of Thing Starter Kit i on koristi Freescale K64F platformu koja ima Cortex-A4 procesor sa radnim taktom od 120 MHz.

Internet of Things projekat je izazvao dosta priče u tehnološkom svetu, ali on još uvek nije blizu da postane prava stvar. Prvi koraci jesu načinjeni, ali stvarna platforma posvećena njemu ne postoji. Ili bolje rečeno nije postojala do sada jer su se IBM i ARM udružili kako bi kreirali nešto što je jednostavno nazvano IoT Starter Kit – Ethernet. Ovo je prvi Internet of Thing Starter Kit i on koristi Freescale K64F platformu koja ima Cortex-A4 procesor sa radnim taktom od 120 MHz. Procesor je podržan sa 256 KB RAM memorije i ima 1 MB flash memorije za osnovni operativni sistem. Ovi resursi bi trebalo da budu dovoljni za potrebe povezanog doma. Ideja koja stoji iza Internet of Things projekta je da je to model društva i života u kome je svaki uređaj povezan na drugi putem servera ili cloud servisa. Na primer, možete da počnete dan ispred televizora, ali i da potom na ekranu dobijete upozorenje da imate email ili nekog ispred vrata, što bi vas upozorilo da idete da proverite mejlove ili da vidite ko vam stoji ispred vrata.
Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi