Apple sa sajta uklonio informacije o Photos aplikaciji za OS X

Apple nastavlja da pomalo iritira profesionalce i fotografe amatere koji su navikli na softver ove kompanije

Apple nastavlja da pomalo iritira profesionalce i fotografe amatere koji su navikli na softver ove kompanije. Prošle godine Apple je najavio da više neće razvijati Aperture aplikaciju za naprednu obradu i skladištenje fotografija. Aperture aplikacija se i dalje može koristiti i za mnoge stvari je jednako dobra, a za nemali broj ljudi i bolja od Adobe Lightroom softvera.
Međutim, ne može se sakriti da je Aperture vremešan softver i da mu treba osvežavanje. Apple nije napustio one koji obrađuju video i zvuk, obzirom da su ponudili potpuno nove Final Cut Pro i Logic programe sa oznakom “X,” ali kada je Aperture u pitanju “X” verzija se neće pojaviti.
Tokom prošlogodišnje najave Yosemite sistema Apple je isticao da će se kroz apdejt u 2015. godini pojaviti Photos aplikacija. Poznavajući Apple, Photos aplikacija za OS X bi mogla i dalje da bude dobra za profesionalce, ali bi bila sakrivena u krajnje prost korisnički interfejs. Međutim, na sajtu kompanije se sve manje informacija može videti o ovom programu, mada sumnjamo da je Apple u potpunosti odustao od njega, ali već sada možemo reći da ćemo Photos verovatno videti tek na jesen sa OS X 10.11 verzijom opreativnog sistema.
Apple do sada nije imao problema sa rokovima kada je u pitanju izlazak softvera, što ne treba da čudi obzirom na resurse i veličinu kompanije. Ne vidimo koji je razlog da bi se jedan ovakav program tako dugo odložio i nadamo se da Apple nije u poptunosti odustao od programa za napredno skladištenje i obradu fotografija. 
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi